Yaslı 14 Mart!

TAKİP ET

Her yıl sağlık çalışanları tarafından büyük bir coşkuyla kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı bu sene buruk geçiyor.

6 Şubat sabahı Türkiye kara bir güne uyandı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaşanan iki büyük deprem 11 ilde büyük yıkımlara sebep olurken, 505’i sağlık çalışanı olmak üzere 48 binin üzerinde insan hayatını kaybetti.

ACILARINI VE KAYIPLARINI UNUTUP EN ÖN SAFTA GÖREV YAPTILAR
Yaşanan felaket doğrultusunda acısını ve kayıplarını unutan sağlık çalışanları depremzedelerin yaralarını sarmak için dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) salgınında olduğu gibi yine en ön safta görev yaptı. Gece gündüz demeden enkaz altından çıkarılan yaralı depremzedelerin tedavileri için canla başla mücadele eden sağlıkçılar buruk bir sevinç yaşadılar.

“HALKIMIZLA YARALARI SARMA GÜNÜ”
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Tıp ‘Bayramı’ olmayan bir 14 Mart. Yaslıyız. Deprem bölgesinde yaşayan sağlık çalışanı arkadaşlarımızdan 505’i afette hayatını kaybetti. Toplam can kaybımız 48 Binin üzerinde. Başımız sağ olsun. Allah benzer acılar yaşatmasın. Bu yılki 14 Mart, halkımızla yaraları sarma günü.” ifadelerini kullandı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise, “Depremde yitirdiğimiz meslektaşlarımızın ve tüm kaybettiklerimizin anılarına saygıyla…” paylaşımı yaptı.

14 Mart Tıp Bayramı gündem son dakika Fahrettin Koca TTB