Yazarımız Ömür Çelikdönmez'den Deprem ve 2023 Seçimlerine Dair Dikkat Çeken Yazı!

TAKİP ET

Türkiye, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 2 büyük depremle sarsıldı. Depremlerin ardından tüm kamu kurum ve kuruluşları gerekli tedbirleri alıp, hızlı bir reaksiyon göstererek enkaz altında kalan vatandaşlar için arama-kurtarma faaliyetlerine başladı.

Türkiye, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 2 büyük depremle sarsıldı. Depremlerin ardından tüm kamu kurum ve kuruluşları gerekli tedbirleri alıp, hızlı bir reaksiyon göstererek enkaz altında kalan vatandaşlar için arama-kurtarma faaliyetlerine başladı. Evleri yıkılan insanlar için de gerekli yardımlar yapılarak yüreklerine bir nebze de olsa su serpilmeye çalışılıyor. Ancak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 seçimlerinin yapılacağı gün açıklanmış ve tarih olarak 14 Mayıs belirlenmişti.

Yaşanan felaket sonrası Türkiye’de 7 günlük yas ilan edilirken depremden etkilenen bölgelerde de 3 aylık OHAL ilan edildi. Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan OHAL kararının ardından milyonlarca vatandaşın aklına “seçimin iptal olup olmayacağı” sorusu gelirken Yazarımız Ömür Çelikdönmez “Deprem Neden Bu Kadar Yıkıcıydı? Akkuyu  Nükleer Santral Ne Durumda? Seçim Ertelenir mi?” başlığı ile kaleme aldığı yazısında bu soruya cevap aradı.

14 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimlere ilişkin Yazarımız Ömür Çelikdönmez, “Neyse ne? Olağanüstü Hâl İlanı varsa yakında seçim olmayabilir yorumlarını ne yapacağız?  Sakın kimse çıkıp Olağanüstü Hâl ilan edildi mi, ilan ettirildi mi gibi polemiğe kalkışmasın? Anlaşılan 14 Mayıs’ta seçim falan yok. Çünkü Türkiye'nin bu süreçte seçim fantezisine ayıracak gücü kuvveti yok” ifadelerini kullandı.

Ömür Çelikdönmez’in yazısının tamamını okumak için: https://www.habersanliurfa.net/yazarlar/omur-celikdonmez/deprem-neden-bu-kadar-yikiciydi-akkuyu-nukleer-santral-ne-durumda-secim-ertelenir-mi/31739/

 

Şanlıurfa Deprem Seçim Gündem Ömür Çelikdönmez Son Dakika