Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa'da İsrail'i Kınadı

TAKİP ET

İsrail'in Mescid-i Aksa'da Müslümanlara yönelik saldırılarına karşı Yeniden Refah Partisi (YRP) Şanlıurfa İl Gençlik Kolları kınama açıklaması yaptı.

İsrail'in Mescid-i Aksa'da Müslümanlara yönelik saldırılarına karşı Yeniden Refah Partisi (YRP) Şanlıurfa İl Gençlik Kolları kınama açıklaması yaptı.

Şanlıurfa YRP İl Gençlik Kolları Teşkilatı, İsrail polisinin Mescid'i Aksa'ya yaptığı baskınlara tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Balıklıgöl Platosunda düzenlenen basın açıklamasına YRP Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Dülger ve partililer katıldı. Açıklamayı grup adına, YRP Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Dülger yaptı. Dülger, ilk kıble Mescidi Aksa'ya yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, “İlk kıblemiz Mescidi Aksa'ya yapılan menfur saldırıyı şiddetle lanetliyoruz. Mübarek Ramazan ayında böyle bir alçaklığa kalkışacak kadar gözü dönmüş olan işgalci İsrail, Filistin’deki Müslüman kardeşlerimize zulmetmektedir.” dedi.  

"ZULME RIZA ZULÜMDÜR"
Zulme karşı rıza göstermenin de zulüm olduğuna dikkat çeken İsmail Dülger açıklamasını şöyle sürdürdü: “Zulme rıza zulümdür, kutsala karşı işlenen her türlü eylem din mezhep irk gözetmeksizin bir suç bir zulümdür. Bir zulme engel olamıyorsanız onu herkese duyurun şuuru ve ateşe su taşıyan karınca edası ile bizde bu açıklamayı yapmak gereğini farz bildik. Ümmetin ortak davası olan, her mübarek ramazan ayında kan ve gözyaşı ile gördüğümüz bu zulmü Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Gençlik Kolları olarak kınıyor ve tüm İslam devletlerini tek şiar tek vücut olmaya davet ediyoruz! Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir! Kudüs Müslümanlara, Müslümanlar Kudüs'e emanettir. Kudüs Müslümanlara, Müslümanlar Kudüs'e hasrettir. Tıpkı şairin şu dörtlük de değindiği gibi ‘Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde, Götür Müslümanlara selam diyordu. Dayanamıyorum bu ayrılığa, Kucaklasın beni İslam diyordu!’

Biz de Milli Görüş gençliği olarak duygularımızı şu dörtlükle devam ettiriyoruz. Bekle bizi Kudüs, seni kucaklayacağız. Seni o kanlı ellere bırakmayacağız. Ceddimiz yapmıştı, bizde yapacağız. Selahaddin gibi bağrımıza basacağız. Bekle bizi Kudüs seni kucaklayacağız. Buradan şunu net bir şekilde ifade ediyoruz ki Kudüs'ün hür olması Müslümanların sesinin bu zulüm karşısında gür olmasına bağlıdır. Biz de bugün en gür seda ile şunu haykırıyoruz, korkar mı Nemrudun ateşinden İbrahim olursa insan. Hodri meydan, hodri meydan, hodri meydan!”
 

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa’da İsrail’i Kınadı Şanlıurfa haberleri Haber Şanlıurfa Yeniden Refah Partisi