Yeşil Sahaların "Kralı" Kemal Rüzgar

TAKİP ET

TFF 2. Lig Beyaz Grubu 2. bitirerek Play-Off'a katılmaya hak kazanan Şanlıurfaspor futbolcusu Kemal Rüzgar, 35 maçta 20 gol atarak gol kralı oldu.

TFF 2. Lig Beyaz Grubu 2. bitirerek Play-Off’a katılmaya hak kazanan Şanlıurfaspor'un yıldız futbolcusu Kemal Rüzgar, 35 maçta 20 gol atarak gol kralı oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig’de normal sezon cumartesi günü oynanan 38. Hafta karşılaşmalarının ardından sona erdi. TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Çorumspor şampiyon olurken, Şanlıurfaspor ise ligi 2. sırada tamamlayarak üst lig umudunu Play-Off’a bıraktı.

Sarı yeşilli takım bu sezon fileleri 75 kez havalandırırken, kalesinde ise 25 gol gördü.
Şanlıurfaspor’da Kemal Rüzgar ise attığı golle hem takımını sırtladı hem de 2. Lig’e damga vurdu. Başarılı bir sezon geçiren Rüzgar, ligde sezon boyunca çıktığı 35 maçta 20 gol kaydederek, 2. Lig’de gol kralı oldu. Rüzgar’ı, 17gol ile Çorumspor’a transfer olan eski Şanlıurfaspor futbolcusu Sinan Kurumuş  takip etti. Şanlıurfaspor’un orta saha oyuncu Mert Çapar ve Somaspor’un orta saha oyuncusu Emrecan Bulut ise 15’er golle üçüncülüğü paylaştı.

KEMAL RÜZGAR’IN KARİYERİ
Futbolculuk kariyerinde Fortuna Düsseldorf, Bayer Leverkusen takımlarının altyapılarında forma giyen Kemal Rüzgar, Düsseldorfer, Osnerbrück, Viktoria Köln gibi takımlarda boy gösterdikten sonra 2018 yılında Altınordu FutbolKulübü ile sözleşme imzalamıştı. 2 sezon burada oynadıktan sonra Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor’a transfer oldu. Manisa Büyükşehir Belediyespor ile anlaşmaya varan ve 2.Lig şampiyonluğu yaşayan Rüzgar, son olarak ise Boluspor’da forma giydikten sonra 2. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor’un yolunu tuttu. 
 

Yeşil Sahaların “Kralı” Kemal Rüzgar Kemal Rüzgar Şanlıurfaspor TFF 2. Lig Beyaz Grup Şanlıurfa haberleri son dakika