Yeşil Sol Parti Adayı: "Kürdistan'a statü istiyoruz"

TAKİP ET

Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Adayı Sinan Çiftyürek: "Kürdistan'a statü istiyoruz. Şimdiden nasıl olacağını söylememiz mümkün değil.' dedi.

Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Adayı Sinan Çiftyürek: "Kürdistan'a statü istiyoruz. Şimdiden nasıl olacağını söylememiz mümkün değil.” dedi.

Rudaw’a konuşan Yeşil Sol Parti (YSP) Van 4. sıra adayı Sinan Çiftyürek, "Kürdistan için statü istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Çiftyürek konuşmasında şunları ifade etti: “Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı çok önemli bir ittifak. 9 siyasi parti ve örgüt bu ittifakta yer alıyoruz. Geç de olsa bu ittifakla halkımıza müjdeli bir haber vermiş olduk. Deklarasyonumuzda 5 önemli madde yer alıyor. Birincisi; Kürdistan’a statü istiyoruz. Güney’de resmi bir statü var. Rojava’da bir statü var. Kuzey statüsüz kalamaz. Diğeri; Kürtler madem Türkler ile eşit yurttaştır, kardeştir diyoruz anayasada Kürt halkının varlığı kabul edilsin istiyoruz. Sloganımız ‘Türkiye’ye demokrasi, Kürdistan’a özgürlük.’ 

Belirtiğimiz statü kavramının içerisini şu aşamada tek tek dolduramayız, nasıl olacağını belirleyemeyiz, herhangi bir isim veremeyiz. Ancak coğrafik bir statü olmalıdır. Bu statü Güney modeli mi Rojava modele mi olur? Belediyeler üzerinden mi olur? Şimdiden belirlememiz veya isimlendirmemiz mümkün değil.  Ancak insan hakları, kültürel hak talepleriyle Kuzey Kürdistan’ın sorunlarını çözemeyiz. Statü bildirisinde HDP'nin de Yeşil Sol Parti'nin de imzası var.”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek veren HDP (Yeşil Sol Parti)'li adayın bu açıklamasına diğer partilerin yanıtı merak ediliyor.

Yeşil Sol Parti Adayı: Kürdistana statü istiyoruz Sinan Çiftyürek HDP Millet İttifakı Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı