Yetim ve Arusoğlu Bozova'ya Çıkarma Yaptı

TAKİP ET

İYİ Parti Şanlıurfa Milletvekili adayları Emin Yetim ve Av. Ali Arusoğlu, Bozova ilçesine bağlı Yaylak ve Yaslıca'da vatandaşlarla bir araya geldi.

İYİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Emin Yetim ve beraberindeki İYİ Parti Milletvekili Adayı Av. Ali Arusoğlu ile birlikte adeta Yaylak ve Yaslıca’ya çıkarma yaptılar. Yaylak merkezde yapılan seçim çalışmasında vatandaşlar ile bir araya gelerek sorunlarını dinleyerek 14 Mayıs akşamından itibaren çözüm için mücadele edeceklerini ifade ettiler.

Bölgedeki elektrik sorunlarını vurgulayan Yetim ve Arusoğlu, çiftçiler için bu durumun büyük bir olumsuzluk yarattığının farkında olduklarını söyledi. Yetim konuşmasında; “Özellikle sulama faaliyetleri için gereken elektrik miktarı fazla olduğundan, fatura bedelleri de yüksek gelmektedir. Tarım ürünleri fiyatlarındaki dalgalanmalar da dikkate alındığında, bu durum çiftçilerin zaten sıkıntılı olan maddi durumunu daha da zorlaştırmaktadır.” dedi.

Yetim konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Sevgili çiftçi kardeşlerim. DEDAŞ’ın nasıl kronik bir sorun olduğunu çok iyi biliyorum. İktidar partisinin bundan önceki her vekil adayı DEDAŞ sorununu çözeceğim diyerek sizlerin oyunu istiyordu. Peki, soruyorum o halde: 21 yıldır neyi düzelttiler ki bu saatten sonra düzeltecekler? Sizin sorununuzu bu saatten sonra ancak sandık çözer. Tepkinizi sandıkta gösterin diyerek vatandaşlardan destek istedi.

“ETKİLİ ÖNLEMLER ALINMASI GEREKİYOR”

İYİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Emin Yetim, bu sorunun çözümü için çalışmalarını sürdüreceğini özellikle sulama faaliyetleri için gereken elektriğin ayrı bir tarifede değerlendirilmesi, fatura bedellerinin düşürülmesi ve kesintilerin önlenmesi gibi taleplerde bulundu. Ayrıca, DEDAŞ'ın hizmet kalitesinin artırılması ve şirketin vatandaşların taleplerine daha duyarlı davranması gerektiği konusunda da vurgu yaptı.

Yetim konuşmasının sonunda şunları söyledi; “Bu sorun, yalnızca Şanlıurfa'da değil, Türkiye'nin birçok bölgesinde yaşanmaktadır ve çiftçilerin yanı sıra diğer vatandaşlar da mağdur durumdadır. Bu nedenle, DEDAŞ'ın hizmet kalitesinin artırılması ve vatandaşların haklarının korunması konularında daha etkili önlemler alınması gerekmektedir.”

İYİ Partinin diğer adayı olan Av. Ali Arusoğlu ise “Bu sorunun çözümü için gerekli adımların atılması, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınması açısından da büyük önem taşımaktadır” dedi.