Yıldız Teknik Üniversitesi farkını ortaya koydu! YTÜ Mimarlık'ta flaş gelişme

TAKİP ET

Yıldız Teknik üniversitesini almak isteyen Cumhurbaşkanlığı'na karşı öğrenciler farkındalık yaratmak için derslerini dışarıda işlediler. YTÜ'de mimarlık öğrencileri masa ve sıraları dışarıya taşıyarak proje derslerini dışarıda işlediler.

Yıldız Teknik üniversitesini almak isteyen Cumhurbaşkanlığı'na karşı öğrenciler farkındalık yaratmak için derslerini dışarıda işlediler. YTÜ'de mimarlık öğrencileri masa ve sıraları dışarıya taşıyarak proje derslerini dışarıda işlediler. 1911 yılından günümüze kadar on binlerce mühendis yetiştirmiş olan YTÜ'de bu dönem sular durulmak bilmiyor. İlk olarak somut 2015 yılında atılmış ve okulun İktisadi birimler fakültesi kapatılıp öğrenciler Davutpaşa'ya sürgün edilmişti. Bu dönem ise rektörlük binası, Çukur Saray ve mediko binası okulun elinden alındı. Restorasyona gireceği söylenen binalara halen bir çivi vurulmadığı gibi okulu artık Cumhurbaşkanı korumaları korumaya başladı. 

CUMHURBAŞKANI KORUMALARI KAPILARDA, POLİS ÖĞRENCİ KANTİNLERİNDE

Cumhurbaşkanlığı rozetleri ile kapıda duran korumalar okulun bütün kapılarında yer alırken aynı zamanda orta bahçenin hemen yanında bulunan öğrenci kantinlerinde çevik kuvvet ve özel tim oturuyor. Yaşananların sadece restorasyon için mi yaşandığını bilmiyoruz. Yıldız kampüsünü savunan öğrenciler kampüslerini terk etmeyecekleri gibi farkındalık yaratmak için derslerini dışarıda işliyorlar. Mimarlık fakülteleri öğrencileri proje derslerini dışarıda işleyerek mimarlık fakültesinin öğrencilere ait olduğunu ve eğitim için kullanılması gerektiğini dile getirdiler. 


Yıldız Teknik Üniversitesi’ne yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi sebebiyle adım adım boşaltılan Beşiktaş Kampüsü bugün renkli görüntülere sahne oldu. Isınmakta olan havanın da etkisiyle üniversitenin Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Mimarlık Atölyesi derslerini hocalarıyla birlikte kampüsün bahçesinde yaptı. Bugün yaşanan görüntüler ise akıllara Hababam Sınıfı’nda Mahmut Hoca’nın öğrencilerine “Okul sadece dört yanı duvarlarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir” sözleriyle ders verdiği sahneyi anımsattı.

ytü yıldız mimarlık yıldız teknik üniversitesi yıldız mimarlık