Yıldız Teknik Üniversitesi kapıları kapandı! YTÜ Flaş Gelişme! Öğrenciler kampüsten çıkmayacak

TAKİP ET

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri Beşiktaş kampüsünü terk etmemekte oldukça kararlı! YTÜ öğrencileri sabah geç saatlere kadar kampüs içerisinde etkinlikler ve sohbetler yaparak kampüsün külliye olmasına karşı olduklarını biliyorlar. Bütün detayları YTÜ Beşiktaş kampüsümüze özel hazırladığımız haberimizde görebilirsiniz.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri Beşiktaş kampüsünü terk etmemekte oldukça kararlı! YTÜ öğrencileri sabah geç saatlere kadar kampüs içerisinde etkinlikler ve sohbetler yaparak kampüsün külliye olmasına karşı olduklarını biliyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Beşiktaş kampüsünü 'külliye' yapmak istediğini daha önce canlı yayında dile getirmişti. Öğrenciler ise kampüslerini vermemekte oldukça kararlı adımlar atıyorlar ve kampüslerini terk etmemek için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. 

Erdoğan, iki yıl önce katıldığı canlı yayında şok edici bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamada YTÜ Beşiktaş kampüsünün tamamen boşaltılmasını istemişti. Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Yıldız Kampusü ile ilgili “Biz onların çıkmasını istiyoruz. Tamamen çıksınlar ve orası tamamıyla Cumhurbaşkanlığı’na ait bir yer haline gelsin. Ve orayı Cumhurbaşkanlığı İstanbul’da kendisi ayrıca değerlendirsin istiyoruz” demişti. Bu açıklama ile üniversiteye, eğitime ve gençlere verilen önem akıllarda soru işareti olarak kalmıştı. 

BEŞİKTAŞ KAMPÜSÜNDE NAKLİYAT KAMYONLARI CİRİT ATIYOR

1911 yılında kurulan üniversite kurulduğu yerden atılıyor. Cumhurbaşkanı isteği ile rektörlük binası ve okul içerisinde sarayların boşaltılması isteniyor. Bu anlamda okulun içinde nakliyat kamyonları tam anlamıyla cirit atmaya başladı. Bazı eşyalar makine fakültesine taşınırken bazı eşyalar ise YTÜ'nün diğer kampüslerine taşınıyor. Üniversitenin kurulduğu yerden 'külliye' olacağı için atılması bütün Yıldız ailesini derinden üzüyor. Beşiktaş kampüsü yıldızlara aittir, hak etmeyen giremez.


YILDIZ KAMPÜSÜNÜN KAPILARINI KAPATTILAR

Öğrencilerin vakit geçirdiği ve asla çıkmak istemediği Beşiktaş kampüsünden haberler gelmeye devam ediyor. Son gelen bilgilere göre Beşiktaş kampüsünün kapıları 19 Mayıs Cuma günü kapatıldı. Öğrencilerin bayramda okulda olması gerekirken, öğrenciler okullarına giriş yapamadılar çünkü bütün girişler kapatılmıştı. Kulislere göre okuldaki gelişmeyi incelemek için Ankara'dan bir heyet geldiği biliniyor. Üniversite'de Cumhurbaşkanlığı korumalarının isteği ile aramalar yapılıyor ve öğrenciler kendi evlerine girerken çantalardan ceplerine kadar aranıyorlar. Gelişmeler gelmeye devam ediyor, sizde 'Yıldız'ı Savunuyoruz' sosyal hesaplarından takipte kalabilirsiniz. 

GÜNCELLEME: Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Beşiktaş kampüsünde bir festival yapılması planlanıyor. Bunun akabinde birçok planlama yapılıyor ve YTÜ Beşiktaş kampüsünün öğrencilere ait olduğunu göstermek için yol haritası uygulanıyor. 

ytü yıldız yıldız teknik yıldız teknik üniversitesi ytü beşiktaş