Yılın Bu Döneminde Dikkat Edin! Urfa'da Yılanlar Saldırganlaşıyor

TAKİP ET

ABD'den bir uzman havaların ısınmasıyla birlikte yılanların da yuvalarından çıkmaya başladığını belirtti ve zehirli yılanların en çok saldırganlaştıkları dönemi açıkladı. Şanlıurfa'da görülen zehirli yılanlar bakın en çok ne zaman tehlikeli..

Kış yerini yaza bırakırken havalar da giderek ısınmaya başladı. Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın birçok noktasında yılanlar yuvalarından çıkmaya başladı. Amerika Birleşik Devletleri’nde en sık yılan görülen bölgelerin başında ise Virginia geliyor. Bu bölgede yetkililer yılanların hareketlenmesiyle ilgili olarak halka sıklıkla uyarılar yapıyor.


YILANLARIN EN SALDIRGAN OLDUĞU DÖNEM
Virginia’da zehirli yılan sayısında artış yaşanması, yetkilileri harekete geçirdi. Virginia Yaban Hayatı Yönetimi ve Kontrolü’nde yetkili olan Richard Perry, insanların bu durumla başa çıkmak adına yılanların hareketlerine dair daha fazla bilgisi olması gerektiğini belirtti. Perry yılanların en saldırgan olduğu dönemin ise eş aradıkları zaman aralığı olduğunu açıkladı. Yılanların eş arama dönemi Türkiye’de genel olarak nisan ayı ortalarına denk geliyor.

ZEHİRLİ YILAN GÖRÜLEN İLLER ARASINDA URFA DA VAR
Türkiye’nin pek çok noktasında zehirli yılan görülmüyor. Zehirsiz yılanlar genel olarak zararsız olarak kabul ediliyor. Ekolojik düzene sağladıkları katkı nedeniyle öldürülmemeleri gerekiyor. Bu durum zehirli yılanlar için de geçerli ancak zarar görmemek adına dikkat edilmeli. Türkiye’de Tunceli, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Malatya ve Şanlıurfa’da sıklıkla zehirli yılan görülüyor. 


Özellikle tarımla uğraşan vatandaşların zehirli yılan riski altında olduğu biliniyor. Bu vatandaşların araziye gittikleri zaman zehirli yılanlara karşı dikkatli olmaları gerekiyor.
 

şanlıurfa zehirli yılanlar Şanlıurfa