İşte O Yüce Gönüllü İnsanlarımız

TAKİP ET

Türkiye'nin her yerinden, 7'den 70'e insanlarımızdan gelen duygu yüklü destek haberleri ayrı ayrı içimizi ısıtıyor.

6 Şubat günü Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük felaket, 36 bini aşkın kişinin canına mal oldu. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Dünya, Türkiye'deki depremzedeler için tek yürek olup bağış kampanyaları düzenlemeye devam ediyor. 85 milyon depremzedelere destek olmak için adeta seferber oldu. Bölgeye yardım ekipleri ve iş makinelerini göndermekle yetinmeyen birçok belediye gibi özel sektör kuruluşları, futbol kulüpleri, STK’lar, muhtarlar, ünlüler ve yardımseverler, depremzedelerin ihtiyaç duyacakları her şeyi TIR’lara doldurup gönderdi. Bu vesileyle bir kez daha gördük ki ülkemizde çok yüce gönüllü insanlarımız var. Fakat Türkiye’nin her yerinden 7’den 70’e insanlarımızdan gelen duygu yüklü destek haberleri ayrı içimizi ısıtıyor. İşte yüce gönüllü ülke insanlarımızdan bazıları…

Parmaklarındaki Yüzüklerini Verdiler

Depremin ardından evsiz kalan ve iş yerleri yerle bir olan vatandaşlara yardım amacıyla düzenlenen bir organizasyonda yaşlı bir kadın, parmağındaki yüzüğünü verdi. Depremin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu, vatandaşlar depremzede vatandaşların yaralarını sarmak için seferber oldu. Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Kutlubeyler köyünde bir kadının bağışı yürekleri burktu. Köyde oturan ve isminin açıklanmasını istemeyen 50 yaşındaki kadın, parmağında taşıdığı yüzüğünü bağışladı. Yaşlı kadın, parmağında 10 yıldan beri taşıdığı yüzüğünü depremzedelere bağışlamak istediğini söyleyerek İmam Hatip Selahattin Aydın’a teslim etti.

Düzce’de ikamet eden Kahramanmaraş Elbistan doğumlu Arife Kuşçu, parmağındaki yüzüğünü bozdurup depremzedelere ulaştırılması için Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Düzce Şubesine teslim etti.

Çok Üzüldüm, Elimde Bu Kadar Para Vardı

BBP Erzurum İl Başkanlığı’nın yardım toplama çalışmaları sırasında Ravzanur Çağıl isimli küçük bir kızın montunu ve cebinde gönderdiği 25 TL ile “Çok geçmiş olsun, çok üzüldüm, elimde bu kadar para vardı. Ben Erzurum’dan Ravzanur Çağıl” şeklinde el yazısıyla yazdığı not görevlileri duygulandırırken, bu kez Denizli’den küçük bir çocuktan gelen bir mektup gurur ve gözyaşlarına neden oldu.

Kumbaramdaki Harçlıklarımı Gönderiyorum

Denizli’den 2. sınıf öğrencisi Gökçe Arslan isimli küçük çocuğun, kumbarasındaki harçlığını depremzede kardeşleri için yardım kampanyasına göndermesi büyük takdir topladı. Gökçe Arslan’ın, “Ben Denizli’den Gökçe Arslan. 2. sınıf öğrencisiyim. Depremde zarar gören arkadaşlarım için kumbaramdaki harçlıklarımı gönderiyorum. Sizin için çok üzüldüm, dualarım sizinle… İnşallah çok iyi olursunuz, hep mutlu olun” şeklindeki notuyla gönderdiği 1.100 TL, görevliler tarafından teslim alınarak kampanyaya kaydedildi.

Torunumun Biriktirdiği Bu Kumbarayı Kızılay’a Bağışlayacağım

Muhabirin, "Yaşadığımız bu büyük depremin yaraları nasıl sarılmalı?" sorusuna yanıt veren yaşlı adam, “Abi Türk vatandaşı olarak birbirimize destek olmalıyız. Kan, gıda ve para olarak birbirimizin yaralarına merhem olmakla olur bu. Torunumun okul harçlığını biriktirdiği bu kumbarayı Kızılay’a bağışlayacağım. Ben engelli olduğum halde kendi yardımlarla almış olduğum paramdan 100 TL’sini götürdüm bankaya yatırdım.” diye cevap verdi.

Köylüler Koyunlarını Depremzedelere Bağışladı

Kars'a yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki 500 nüfuslu Tomarlı köyünde, depremlerin yıktığı kentlerde yaşayanlara destek olmak amacıyla kampanya başlatıldı. Küçükbaş hayvancılığın yoğun olduğu 130 haneli köyde, gönüllüler birer hayvan bağışında bulundu. Köylülerin bağışladığı 71 küçükbaş, görüşmeler sonunda tüccara satıldı. Satıştan elde ettikleri 163 bin lirayı depremzedelere ulaştırılmak üzere AFAD'a bağışlayan köylüler ayrıca kendi aralarında topladıkları 12 bin lirayı yine AFAD'a teslim etti.

"Türkiye'nin Tek Yürek" olduğu yardım seferberliğine anlamlı bir destek de Bitlis’in Güroymak İlçesi Oduncular Köyü'nden geldi. Din Görevlisi Fedayil Şaylı öncülüğünde depremden etkilenen vatandaşlar için harekete geçen köylüler, aralarında topladıkları nakdi yardımla birlikte 41 adet küçükbaş hayvanı da depremzedeler için bağışladı.

Minibüslerini Depremzedeler İçin Sattılar

Karaman Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda Vefa personeli olarak görev yapan 3 çocuk annesi 31 yaşındaki Gamze Yaşar, depremde zarar gören vatandaşlara yardım etmek için kendisine ait olan minibüsü satılığa çıkardı. Yaklaşık 100 bin lira değerindeki minibüsünü sattıktan sonra elde edeceği paranın tamamını depremzedelere bağışlayacağını söyleyen Gamze Yaşar, “Yaşanan deprem felaketi hepimizi derinden üzdü. Karaman’da yaşayan birisi olarak kendi adıma bir şey yapamadığımızı düşündük. Çocuklarımla birlikte karar alarak minibüsümüzü satıp elde edeceğimiz parayı da depremzedelere bağışlamaya karar verdik“ dedi.

"İnsanlar Sokakta Kalmadığı Zaman Dönerim"

Depremin ilk gününde deprem bölgesine giden Mahsun Kırmızıgül, sosyal medyada ilk günden beri paylaşım yapıyor. Ünlü şarkıcı ve yönetmen aldığı kararı sosyal medyadan paylaştı: "Çok geç saatlere kadar özel insanların barınmaları için köylerine kadar gidip dağıtım yaptık. Bu bölgede yaşayan insanlar için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Çadır kent için çalışmalara başladık. İnsanların sokaklarda kalmadığını görünceye kadar deprem bölgesinde kalacağım."

Çocuklar Kumbarasını Bozdururken Tek Sahip Olduğum Şeyi Bağışlıyorum

TRT ekranlarında ilgiyle izlenen Gönül Dağı dizisinde Dolmuşçu Sefer karakterine hayat veren oyuncu Ferdi Sancar duygulandıran bir harekete imza attı. Pelin Çift oyuncu Ferdi Sancar'ın 98 model bir arabası olduğunu ve bunu satarak parasını depremzedelere bağışlayacağını açıkladı. Ferdi Sancar; "Çocuklar kumbarasını bozdururken ben de tek sahip olduğum şeyi burada depremzede kardeşlerime bağışlıyorum. Küçük bir masrafı var ben onu yaptırıp öyle satacağım." ifadelerine yer verdi.

Yüce Gönüllü İnsanlarımız