Yunanistan'da Protestolar Sürüyor!

TAKİP ET

Yunanistan'da olaylar durulmuyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan tren kazasının ardından binlerce protestocu Atina'da bir araya gelerek hükümet aleyhinde sloganlar attı.

Atina'dan Selanik'e giden yolcu treninin geçtiğimiz çarşamba günü Tempi bölgesinde yük treni ile kafa kafaya çarpışması sonucu yolcu treninin birinci ve ikinci vagonu tamamen ezilmiş, üçüncü vagonu ise raydan çıkmıştı. Kazada 57 kişi hayatını kaybederken, 56 yolcudan haber alınamadığı açıklanmıştı. 

BAKAN İSTİFA ETTİ, BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEDİ

Yaşanan olayın ardından Yunanistan Ulaştırma Bakanı görevinden istifa ederken, Başbakan Kiryakos Miçotakis sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tüm Yunan halkından ve özellikle kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarından özür dilemişti. Ancak atılan bunca adıma rağmen Yunanistan halkı kazayı protesto etmekten vazgeçmedi.

50 BİN KİŞİ MEYDANLARDA TOPLANTI

Son olarak Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir araya gelen 50 binden fazla kişi hükümete istifa çağrısında bulundu. Ellerindeki pankartlarla yürüyüş gerçekleştiren protestocular, hükümet aleyhinde sloganlar attı. Çevik kuvvet polislerine de bilye, taş, molotof kokteyli ve cam şişe fırlatan eylemcilerle polis ise ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Yunanistan gündem protesto son dakika