ZAHA Teslimatı Başladı

TAKİP ET

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için tasarlanan Zırhlı Amfibi Hücum Aracı'nın (ZAHA) teslimatına başlandı. ZAHA üstün birçok özelliğiyle dikkat çekiyor. Detaylar haberimizde...

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, ZAHA’nın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Amfibi Piyade Tugayı’na teslimatının başladığını duyurdu. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan Demir, “Deniz piyadelerimize sahada önemli avantaj sağlayacak Zırhlı Amfibi Hücum Aracı ZAHA'nın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslimatlarına başladık. Mayın ve zırh koruması, ateş gücü ve hareket yetenekleriyle dünyada bu kabiliyete sahip iki ülkeden biriyiz. ZAHA Donanmamıza hayırlı olsun” dedi.


AMFİBİ ARAÇLARI İÇİNDE EN HIZLISI
Yerli savunma sanayi firmalarından olan FNSS tarafından tasarlanan amfibi hücum aracı, hem deniz hem de kara için tasarlanan ilk ve tek personel taşıyıcı olma özelliğini taşıyor. Alabora olma durumunda kendini düzeltme özelliğinin yanı sıra zorlu şartlarda operasyon kabiliyetine sahip olan ZAHA, aynı zamanda ilk ve tek yerli amfibi aracı olmasıyla da dikkat çekiyor.


Proje kapsamında ZAHA’ya özel olarak üretilen Çaka Uzaktan Komutalı Kule (UKK) adını Türk denizcisi Çaka Bey’den alıyor. Yerli silah sistemleri arasında yer alan Çaka, deniz piyadeleri tarafından kullanılan Zaha’nın vurucu gücü olarak öne çıkıyor. Silahlı kuvvetlerin en hızlı amfibi aracı olan ZAHA, hem askeri kara aracında hem de askeri deniz aracında olması gereken tüm kabiliyetlere, özelliklere ve donanıma sahip.


27 ARAÇ TESLİMATI YAPILACAK
FNSS tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na 23 personel taşıyıcı, 2 komuta kontrol aracı ve 2 kurtarma aracı teslim edilecek. Benzer askeri araçlara göre daha yüksek oranda balistik ve mayın korumasına sahip olan ZAHA, araç içi ve diğer araçlarla haberleşme konusunda da üstün özelliklere sahip. Bunun yanı sıra TCG Anadolu gemisiyle iletişim sistemleri gibi sistem tedarikleri için yerli imkanlar kullanıldı.
 

ZAHA FNSS zırhlı amfibi hücum aracı