Ziraat Bankası'nda Akıl Almaz Soygun! Peki Nasıl Soyuldu?

TAKİP ET

Tarihler 2008'in Temmuz ayını gösterdiğinde Türkiye'de, İspanyol dizisi 'L Casa Da Papel'i aratmayan bir soygun olayı yaşandı. Ankara Balgat'ta bulunan Ziraat Bankasi şubesinin özel müşteri kasalari, tam 300 metrelik bir tünel kazılarak boşaltıldı. Söz konusu soygun, Türkiye'de bugüne kadar görülmüş 'en kusursuz hırsızlık' olarak değerlendiriliyor. İşte detaylar…

7 Temmuz 2008 günü banka görevlileri, müşteri kasalarının olduğu bölümü açtıklarında 300 kasadan 11 kasanın boşaltıldığını gördü. 

 

KUSURSUZ PLAN, SIFIR İPUCU!

Yaklaşık 300 metre tünel kazarak zeminden ilgili bölüme ulaşan hırsızlar, banka müşterilerine ait sadece 11 kutuyu boşalttı. Ayrıca kusursuz plan dahilinde bankaya sızan hırsızların, tüneli 3 aylık bir sürede kazdıkları tahmin ediliyor. Arkalarında hiç bir iz bırakmak istemeyen hırsızların, giderken tünelin içine kurdukları iskeleyi yıkarak kaçmaları, tünelin ucunun bulunmasını imkansızlaştırdı. En ufak bir görüntü, ipucu veya saç teli dahi bırakmayan hırsızlar izini kaybettirdi. 

 

SONUÇ ÇIKMADI

Akıllara durgunluk getiren soygun hakkında birçok komplo teorisi de üretilmeye başlandı. Bankada sadece kiralık kasalardan bir bölümünün açılması nedeni ile hırsızların bazı gizli belgeleri ele geçirmeyi hedeflediği iddiaları gündeme egtirilmeye başlansa da ondan da bir sonuç çıkmadı. 

 

DOSYA KAPATILDI

Günlerce, aylarca gündemde yerini koruyan bu kusursuz soygunun üzerinde çokça konuşulsa da üzerinden bir sene geçtikten sonra, 2009 yılının Temmuz ayında hiçbir ipucu bulunamaması nedeniyle dosya kapatıldı. Böylece belki de Türkiye’de görülmüş en kusursuz banka soygunu olarak tarihe geçiyor.    

 

Hasan EĞRİGÖZ / https://www.habersanliurfa.net/

(Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberin linki verilmeden paylaşılamaz. https://www.habersanliurfa.net/ )
 

 

ZİRAAT BANKASI SOYGUNU 2008 SOYGUN HIRSIZLIK GÜNDEM LA CASA DA PAPEL