İş dünyası, kültür sanat, sağlık, medya alanlarında başarılı girişimcilerin ödüllendirildiği “Gelişen Türkiye Ödülleri Gecesi" büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Görkemli organizasyonda DE-ŞarjOL projesinin fikir annesi ve kurucusu Dr. Gülbaran Meral ödülünü, ünĺü sunucu Şenol İpek’in elinden aldı.
İnsanlar tarafından en çok ihtiyaç duyulan konu başlıkları dikkate alınarak ortaya çıkarılan DE-Şarj OL; kendini özgürce ifade edebilme isteği, anlatabilme ve konuşma ihtiyacı, başkaları tarafından dinleniyor ve anlaşılıyor olma isteği, sosyalleşme isteği ve toplum önünde konuşma becerisi kazanma isteği gözetilerek hazırlanmış özgün bir yöntem. DE-Şarj OL kurumsal yapılara ve bireylere yönelik grup çalışması olarak uygulanabiliyor.
Dr. Gülbaran Meral ödül gecesinde yaptığı açıklamada, DE-ŞarjOL programının insanların duygularını yönetmesi ve farkındalık kazanması için hazırlanan bir proje olduğunu iletti. Çalışmalarının uluslararası platformlara taşıyacaklarını ve çok yakında kişisel gelişim kamp ve festivalleri yapılacağını iletti.