Anasayfa
  • Özel Haberler
  • Şanlıurfa
    KaraköprüEyyübiyeHaliliye Şanlıurfa Büyükşehir BelediyesiBirecikHalfetiBozovaHilvanSiverekAkçakaleHarranCeylanpınarViranşehirSuruç
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Ölüm Haberleri Mağazin Teknoloji Video Galeri
  • Ara
SON DAKİKA:
01:46
Dr. Hüseyin Mirkelam Hayatını Kaybetti
00:14
Urfa'lı Yönetmen Galaya 5 kala hastanelik oldu!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Röpörtajlar
  3. DEDAŞ'ın sıkıntısı nedir?
Röpörtajlar
07 Haziran 2022 - 13:18
Güncelleme: 08 Haziran 2022 - 21:18

DEDAŞ'ın sıkıntısı nedir?

ÖZEL HABER | Şanlıurfa'nın en önemli sorunlarının başında elektrik sıkıntısı geliyor. Urfalı vatandaşlar sadece elektrik faturalarının yüksek gelmesinden değil altyapı sorunundan kaynaklı uzun süreli elektrik kesintileri nedeniyle de dertli.

Röpörtajlar
07 Haziran 2022 - 13:18
Güncelleme: 08 Haziran 2022 - 21:18
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DEDAŞ'ın sıkıntısı nedir?

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’da elektrik sorunu uzun yıllardır gündemi meşgul eden bir konu. Şanlıurfa’da sık sık yaşanan elektrik kesintileri, yüksek gelen faturalar, tellerde arızalar ve patlayan trafolar sürekli gündeme geliyor. Elektrik sorunu sadece tarımsal üretimde kayba değil sanayiciyi, imalatçıyı da yakından etkiliyor. Zaman zaman vatandaşlar da ikide bir kesilen elektrikler nedeniyle sokağa dökülüyor. Bir türlü çöküme kavuşturulamayan sıkıntılarda Dicle Elektrik ve Dağıtım A.Ş’nin (DEDAŞ) adı sıklıkla dile getiriliyor.

Şanlıurfa Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Necmeddin Sağlam, kentte uzun yıllardır bir türlü giderilemeyen elektrik sorununu Bizim Haber Ajansı’na anlattı.

Yaşanan elektrik kesintilerinde onlarca yıllık altyapının yetersizliğine dikkati çeken Sağlam, kentte kaçak elektrik kullanımının neredeyse sıfırlandığını söyledi.

SAĞLAM: TÜRKİYE’NİN EN AZ KAÇAK ELEKTRİK KULLANAN ŞEHRİ URFA

DEDAŞ’ın kaçak elektrik kullanımının yüzde 72-74 seviyesinde bulunduğuna ilişkin ilk başlarda açıklamaları olduğunu hatırlatan Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

“DEDAŞ, ‘bu kaçak kullanımdan dolayı faturalarınız yüksek geliyor’ gibi argümanlarla bugüne kadar geldiler. Fakat şu anda şahit olduğumuz elektrik kesintileri ve kaçak kayıpla ilgili bunu söyleyebilirim; Şanlıurfa’nın şu anda Türkiye’nin en az kaçak elektrik kullanıldığı yer olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Şu anda en çok kesintinin olduğu noktalar, gecekondu ya da merkezdeki binalarda kaçak kullanım oranı kaç? Siz göreceksiniz ki kaçak kullanım oranımız yüzde 72’lerden yüzde sıfırlara inmiş durumda. Çünkü kayıp konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kayıp tamamen iletim hatlarıyla ve kurumla alakalı bir durumdur. Vatandaşın bu konuda etkisi sıfır. Kayıp bizim eski trafolarımızda, eski iletim hatlarımızda, eski direklerimizde ve kayıp bizim yetersiz alt yapımızda.  Kayıp ayrı kaçak ayrı bir şeydir.”

“ALTYAPI EKSİKLİĞİNDE MAALESEF HİÇBİR İYİLEŞME OLMADI

Necmeddin Sağlam, Şanlıurfa’da kaçak elektrik kullanımında ciddi oranda bir azalma olmasına rağmen faturalarda düşme ve elektrik kesintilerinin azalması noktasında hiçbir gelişme bulunmadığını kaydetti.

“Türkiye’nin en çok kaçak elektrik kullanılan şehrinden biriyken Şanlıurfa şu anda Türkiye’nin en az kaçak kullanım yapan şehrine dönüştü” diyen Sağlam, DEDAŞ’a yüklendi. Sağlam, “DEDAŞ’ın Şanlıurfa’da uygulamış olduğu kaçak elektrikle ilgili teknolojik mücadeleyi dünyanın hiçbir yerinde görmüyoruz. Örnek olarak vermek gerekirsek, Eyyübiye’de tarımsal sulamalarda, fabrikalarda ve gecekondu bölgelerinde beton direklerin üzerinde takılan sayaçlar ve bu sayaçlara bağlı olan modemlerin anlık merkeze gönderiyor. Bilgiler sayesinde kaçak oranı sıfıra yakın” diye konuştu.

“HÜKÜMETİN DÜZENLEME YAPMASI LAZIM”

Sağlam, elektriğe üst üste gelen zamlardan sonra faturaları ödemeyen bazı esnafların iş yerlerini kapatmak zorunda kaldığını söyledi.

Elektrik fiyatları ile ilgili hükümetin en azından küçük ve orta ölçekli esnaflar için bir düzenleme yapması gerektiğini vurgulayan Sağlam, “Mesela aylık gelen elektrik faturalarında bir indirim yapılabilir veya bunun bir kısmı devlet tarafından karşılanabilir. Şu anda bu ekonomik krizin içerisinde yaşadığımız en büyük sorunlardan biri iş ve istihdam sorunudur. Bizim küçük ve orta ölçekli esnafımızda artan maliyetler karşısında, artan elektrik fiyatları konusunda iş yerlerinin kepenklerini kapatmak zorunda kalırsalar, bu ekonomik krize daha da kötü etkiler.  Bu konuda hükümetin elektrik fiyatları konusunda bir düzenleme yapması lazım. Esnafımıza bu konuda bir rahatlatma getirmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

# DEDAŞın sıkıntısı
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Pervin Okur : Hepsi Benden, Hepsi İçimden Doğdu ve Benim DNA'mı Taşıyorlar
Pervin Okur : Hepsi Benden, Hepsi İçimden Doğdu ve Benim DNA'mı Taşıyorlar
Ömrünü eğitime adayan Urfalı öğretmen...
Ömrünü eğitime adayan Urfalı öğretmen...
Eliyle tuvaletten taş çıkarırmış! Urfa'da gurbetçi bir öğretmenin anıları…
Eliyle tuvaletten taş çıkarırmış! Urfa'da gurbetçi bir öğretmenin anıları…
Şanlıurfa Milletvekilinin Kürtçe inadı
Şanlıurfa Milletvekilinin Kürtçe inadı
Son Haberler
Dr. Hüseyin Mirkelam Hayatını Kaybetti
Dr. Hüseyin Mirkelam Hayatını Kaybetti
Urfa'lı Yönetmen Galaya 5 kala hastanelik oldu!
Urfa'lı Yönetmen Galaya 5 kala hastanelik oldu!
Hastane yakınlarında zincirleme kaza! Yaralılar var
Hastane yakınlarında zincirleme kaza! Yaralılar var
İHH kurban bağış bedeli belirlendi
İHH kurban bağış bedeli belirlendi
Balıklıgöl'de bıçaklı kavga! Yaralı var
Balıklıgöl'de bıçaklı kavga! Yaralı var
Kadınlar el emeği ürünleri sergilendi
Kadınlar el emeği ürünleri sergilendi

Ana Sayfa
Özel Haberler
Şanlıurfa
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Sağlık
Siyaset
Spor
Türkiye
Ölüm Haberleri
Mağazin
Teknoloji
Video Galeri
Foto Galeri
Video Galeri
Köşe Yazarları
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Akçakale
  • Birecik
  • Bozova
  • Ceylanpınar
  • Eyyübiye
  • Halfeti
  • Haliliye
  • Harran
  • Hilvan
  • Karaköprü
  • Şanlıurfa
  • Siverek
  • Suruç
  • Viranşehir
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Şanlıurfa Haber | Şanlıurfa Nöbetçi Eczaneler | Şanlıurfa Hava Durumu | Şanlıurfa Namaz Vakitleri | Şanlıurfaspor | Siverek | Viranşehir | Suruç |