• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Özel Haberler
  • Analiz
  • Şanlıurfa
    KaraköprüEyyübiyeHaliliye Şanlıurfa Büyükşehir BelediyesiBirecikHalfetiBozovaHilvanSiverekAkçakaleHarranCeylanpınarViranşehirSuruç
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Ölüm Haberleri Magazin Teknoloji Video Galeri
  • Ara
SON DAKİKA:
00:08
Twitter İş Birliği Yapmayı Taahhüt Etti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Urfalı Kadınlardan Tepki: Hiçbir istismar ve tecavüz örtbas edilemez!
GÜNDEM
17 Aralık 2022 - 14:28

Urfalı Kadınlardan Tepki: Hiçbir istismar ve tecavüz örtbas edilemez!

Şanlıurfa İl Kadın Platformu Üyeleri, sıkça gündeme gelen çocuk istismarı suçlarını protesto etmek için bir araya gelerek Rabia Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında, “Çocuklarımızın karanlığa kurban edilmesine ve faillerin aklanmasına izin vermeyeceğiz.” denildi.

GÜNDEM
17 Aralık 2022 - 14:28
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Urfalı Kadınlardan Tepki: Hiçbir istismar ve tecavüz örtbas edilemez!

ŞANLIURFA  - Son dönenlerde kamuoyu gündemden düşmeyen çocuk istismarı suçlarına tepki amaçlı Şanlıurfa’da Kadın İl Platformu öncülüğünde çeşitli STK’ların üyelerinin katılımıyla Rabia Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı.

Şanlıurfa’da Kadın İl Platformu tarafından organize edilen Basın açıklamasına; KESK Genel Merkez Kadın Sekreteri Döne Gevher, Ses Şube Kadın Sekreteri Selma, bazı siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açıklama metni Gevher tarafından okundu.

Gevher’in okuduğu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Günlerdir kamuoyunun gündeminde olan ve altı yaşında bir çocuğun cemaat ilişkileri içinde nikâhlanarak evlendirilme adı altında yıllarca cinsel istismara maruz bırakılışının dehşeti içerisindeyiz.

Konunun birkaç yıl önce yargıya yansıdığı ve bir dizi kanunsuz işlemle kemik yaşı büyük gösterilerek dosyanın takipsizlikle kapatıldığını ve yaklaşık iki yıl önce mağdurun başvurusu ile istismarın tekrar yargı gündemine taşınıp,  fotoğraflar, telefon görüşmeleri gibi ciddi delillerin varlığına rağmen somut hiç bir adım atılmadığını, toplumda oluşan infial sonrası, ancak iki gün önce son günlerde oluşan kamuoyu tepkisine kadar ise faillerin tutuklanmadığını maalesef ki öfke içerisinde takip ediyoruz.

HER GÜN YENİ BİR MAĞDURİYET

İnsan haklarını korumakla yükümlü yasalar sadece iktidarı korumaya devam ediyor. Kadına yönelik şiddetin erkek devlet yargı ile meşrulaştırıldığı, kadın cinayetleri, taciz tecavüz ve çocuklara yönelik sistematik hale gelen her türlü istismarın siyasi iktidar tarafından münferit olaylar olarak adlandırılıp hiçbir koruyucu önlemin alınmadığını ve faillerinin cezalandırılmadığına her gün yeni bir mağduriyet ile tanıklık etmekteyiz. 

ÇOCUK İSTİSMARININ BOYUTU ENDİŞE VERİCİ

Çocuk yaşta evlendirilme adı altında istismar edilen kız çocuklarının sayısının vahim boyutlara ulaştığını,  denetlenmeyen ve alan tanınan bu yapılara teslim edilen çocuk sayısının büyüklüğünü de, bu yapılar içinde her gün bir yenisine tanıklık ettiğimiz istismar vakalarının vehametini de biliyoruz.

Söz konusu vakfın Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği adı altında çalışmalar yaptığı ve cemaatle mülki idari ilişkilerin sürdürüldüğü basına yansımıştır. Yine basına yansıyan ve Şanlıurfa Valiliği ile Suriye’den çocuk getirilip eğitilmesi üzerine kendi internet sitelerindeki bilgilerin varlığı ışığında vakıf adı altında sürdürülen çocuk istismarının boyutu endişe vericidir. Çocukların eğitimi gibi devletin sorumluluk alanlarının cemaat yapılarına tahsis edilmesi endişe vericidir.

FAİLLERİN AKLANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Hiçbir yapı tarafında denetlenmeyen ve ne yaptıkları bilinmeyen bu yapılara çocuklarımız teslim edilemez.  Ve hiçbir dini hassasiyet bahane edilerek, hiçbir istismar ve tecavüz örtbas edilemez. Altı yaşından itibaren sistematik biçimde cinsel şiddete maruz bırakılan kız çocuğunun yaşadıklarının üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Çocuklarımızın karanlığa kurban edilmesine ve faillerin aklanmasına izin vermeyeceğiz”.

# çocuk istismarı# kadın platformu# çocuk yaşta evlilik# kadına şiddet
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Birecik'te Gülsüm Karayılan 69 Saat Sonra Hayata Tutundu
Birecik'te Gülsüm Karayılan 69 Saat Sonra Hayata Tutundu
Twitter'a Neden Erişim Engeli Geldi?
Twitter'a Neden Erişim Engeli Geldi?
Twitter İş Birliği Yapmayı Taahhüt Etti
Twitter İş Birliği Yapmayı Taahhüt Etti
AFAD Kıyafetli Hırsızdan sonra Polis Kıyafeti Giymiş Bir Hırsız Yakalandı
AFAD Kıyafetli Hırsızdan sonra Polis Kıyafeti Giymiş Bir Hırsız...
Rayların Bükülmesi Depremin Gücünü Gösterdi
Rayların Bükülmesi Depremin Gücünü Gösterdi
Balıklıgöl’ün temeli Akçakale’de atıldı
Balıklıgöl’ün temeli Akçakale’de atıldı

Ana Sayfa
Özel Haberler
Analiz
Şanlıurfa
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Sağlık
Siyaset
Spor
Türkiye
Ölüm Haberleri
Magazin
Teknoloji
Video Galeri
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Akçakale
  • Birecik
  • Bozova
  • Ceylanpınar
  • Eyyübiye
  • Halfeti
  • Haliliye
  • Harran
  • Hilvan
  • Karaköprü
  • Şanlıurfa
  • Siverek
  • Suruç
  • Viranşehir
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Şanlıurfa Haber | Şanlıurfa Nöbetçi Eczaneler | Şanlıurfa Hava Durumu | Şanlıurfa Namaz Vakitleri | Şanlıurfaspor | Siverek | Viranşehir | Suruç |