• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Özel Haberler
  • Analiz
  • Şanlıurfa
    KaraköprüEyyübiyeHaliliye Şanlıurfa Büyükşehir BelediyesiBirecikHalfetiBozovaHilvanSiverekAkçakaleHarranCeylanpınarViranşehirSuruç
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Ölüm Haberleri Magazin Teknoloji Video Galeri
  • Ara
SON DAKİKA:
12:47
AK Parti Karaköprü İlçe SKM Başkanı Belli Oldu!
12:15
Şanlıurfa’da O Aşiret Silahlarla Birbirine Girdi! Çok Sayıda Yaralı…
12:10
Şanlıurfa’da Kumar Baskını!
11:48
AK Parti Şanlıurfa SKM Başkanı Belli Oldu!
11:08
TÜİK İşsizlik Verilerini Açıkladı! İşte Detaylar...
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Urfalılar Artık Dayanamadı, TOKİ'yi Protesto Etti
GÜNDEM
24 Nisan 2023 - 13:22

Urfalılar Artık Dayanamadı, TOKİ'yi Protesto Etti

Karaköprü’de TOKİ tarafından yapımına üç yıl önce başlanan 620 konut ve 2 dükkânlı ticaret merkezi, projenin bitiş tarihinin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen hak sahiplerine hala teslim edilemedi. 

GÜNDEM
24 Nisan 2023 - 13:22
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Urfalılar Artık Dayanamadı, TOKİ’yi Protesto Etti
Karaköprü’de TOKİ tarafından yapımına üç yıl önce başlanan 620 konut ve 2 dükkânlı ticaret merkezi, projenin bitiş tarihinin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen hak sahiplerine hala teslim edilemedi. 

Evlerine kavuşma hayali kuran Urfalı vatandaşlar, mağdur edildiklerini belirterek TOKİ'yi, protesto etti. 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Maşuk Mahallesi’nde 2020’de 620 konut ve 2 dükkânlı ticaret merkezinin yapımına başladı. 600 gün olarak tamamlanması belirlenen projede konutların Mayıs 2022’de sahiplerine teslim edilmesi öngörüldü. TOKİ konutlarının teslim tarihinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hak sahibi vatandaşlar evlerinin kendilerine bir türlü teslim edilmemesinden şikayetçi olarak seslerini duyurmaya çalıştı. Mağdur edildiklerini belirten hak sahipleri, TOKİ konutları önünde toplanarak durumu protesto etti. 

Evlerinin ne zaman teslim edileceği hakkında bilgi alamadıklarını belirten konut sahiplerinden bir grup, yetkililer ile görüştü. Sıkıntılarını dile getiren vatandaşlar, ardından basın açıklamasında bulundu. Açıklamayı grup adına hak sahibi vatandaşlardan Mehmet Dipçi isimli vatandaş yaptı.

“HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUZ”
Dipçi, konutların teslim tarihinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen inşaatın bir türlü bitirilemediğini, şu anda da çalışmanın olmadığını ileri sürerek, kiradan kurtulmak için TOKİ'ye başvurduklarını ancak hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. Teslim tarihinde sürekli erteleme yapıldığını belirten Dipçi, açıklamasında şunları ifade etti: “Burada evimiz var. Her geldiğimizde bize diyorlar ki bir ay sonra, 20 gün sonra teslim edeceğiz. Biz de ev sahiplerimizle yüz, göz oluyoruz. Ev sahibimizle birbirimizi mi öldürelim? Bizim isteğimiz bir an önce evlerimizin bizlere teslim edilmesi. Yani biz mağduruz. Mağduriyetimiz giderilmesini istiyoruz. Benim şu an il dışına gitmem gerekiyor, gidemiyorum. Yaklaşık 5 aydır işsizim. Çocuk çocuğumuzla birlikte başkasının evinde kalıyoruz, depremzedeyiz. Teslim tarihi 2022 yılının 5’nci ayın 6’sında olması lazımken, neredeyse üzerinden bir sene geçti. Biz mağduruz, evimizi artık teslim almak istiyoruz. Birinci etap bitmiş ama teslim edilmiyor. Ramazan Bayramı öncesi teslim edilecekti, edilmedi. Şimdi de bir ay sonra teslim edeceklerini söylüyorlar.” 

“SÖZDE 3-4 KİŞİYE ANAHTAR TESLİMİ YAPILDI”
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konutların resmi açılışını da yaptı.” diyen Dipçi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada toplamda 620 hak sahibi mağdur. Hiçbirine daha teslim yapılmadı, hepsi mağdur. Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi açılışı da yaptı. Sözde 3-4 kişiye anahtar teslimi yapıldı ama kimse gelmedi buraya. Deprem bölgesindekiler insan da biz değil miyiz? Biz de depremzedeyiz.  Biraz önce yetkili şantiye şefiyle bir görüşme gerçekleştirdik. Bize dedi ki en geç 1 ay sonra teslime edilecek. Tamam dedik. Kanaat getirdik. Zaten sürekli 1 ay ertelene ertelene 1 yıl oldu. Bize kesin bir tarih versinler, biz de ona göre kendimizi ayarlayalım. Sonra ev sahiplerimizle tartışıyoruz. En son bu işin sonu kötü olacak.”
 

# Urfalılar Artık Dayanamadı# TOKİ’yi Protesto Etti# Karaköprü# Şanlıurfa haberleri# TOKİ mağdurları# son dakika haberleri
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
AK Parti Karaköprü İlçe SKM Başkanı Belli Oldu!
AK Parti Karaköprü İlçe SKM Başkanı Belli Oldu!
Şanlıurfalı Genç, Ankara’da ‘Kız Meselesi’ Kavgasında Öldürüldü!
Şanlıurfalı Genç, Ankara’da ‘Kız Meselesi’ Kavgasında Öldürüldü!...
Şanlıurfa’da O Aşiret Silahlarla Birbirine Girdi! Çok Sayıda Yaralı…
Şanlıurfa’da O Aşiret Silahlarla Birbirine Girdi! Çok Sayıda Yaralı…...
Şanlıurfa’da Kumar Baskını!
Şanlıurfa’da Kumar Baskını!
AK Parti Şanlıurfa SKM Başkanı Belli Oldu!
AK Parti Şanlıurfa SKM Başkanı Belli Oldu!
Karaköprü Belediyesi, Güllübağ'a Yeni Yollar Kazandırıyor
Karaköprü Belediyesi, Güllübağ'a Yeni Yollar Kazandırıyor

Ana Sayfa
Özel Haberler
Analiz
Şanlıurfa
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Sağlık
Siyaset
Spor
Türkiye
Ölüm Haberleri
Magazin
Teknoloji
Video Galeri
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Akçakale
  • Birecik
  • Bozova
  • Ceylanpınar
  • Eyyübiye
  • Halfeti
  • Haliliye
  • Harran
  • Hilvan
  • Karaköprü
  • Şanlıurfa
  • Siverek
  • Suruç
  • Viranşehir
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Şanlıurfa Haber | Şanlıurfa Nöbetçi Eczaneler | Şanlıurfa Hava Durumu | Şanlıurfa Namaz Vakitleri | Şanlıurfaspor | Siverek | Viranşehir | Suruç |