Bu Kurban Bayramı öncesi şerefe günü olduğu için çeşitli meslek gurubuna mensup esnafımızı ziyaret ettik.
Bayram alışverişi ve ekonomi ile ilgilili fikir alışverişinde bulunduk.
Ortak duygu ve düşünceleri şu şekildedir: " Vatandaşın alım gücü düştü.
Bizler bayram öncesi yoğunluk beklerken tezgahlarımız neredeyse boş kalıyor.
Önceki bayramlara göre satışlar oldukça düşük.
Dükkânın önünden geçen sayısı bile az ne bayramın coşkusu, nede bayram alışverişi var.
İnsanlar sadece fiyat soruyor.
Bizde onları anlıyoruz çünkü gerçekten her şey pahalı.
Ama bu pahalılıkta bizim suçumuz yok.
Hammaddeler, kira, elektrik, nakliye, çalışan ücreti derken zor ayakta duruyoruz.
Müşteriler fiyatlara tepkili ama biz bu şartlarda fiyat artırmadık.
Sanki bayram değil sıradan bir gün yaşıyoruz.
Ne bereket var ne de hareket.
Biz esnaf olarak bu duruma çok üzülüyoruz, şimdiye kadar böyle hiç bir bayram arefesi görmedik " diyorlar.
AKP iktidarı 23 yıldır üretim, yatırım ve istihdam politikalarına yatırım yapmadı.
Uyguladığı özeleştirme, dolar, faiz ve beton politikası ile neredeyse bütün sabit ve dar kesimleri perişan etti.
Buna rağmen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan sanki 23 yıldır tek başına ülkeyi idare etmiyor ve sanki bir muhalefet lideriy miş gibi şunları söylüyor " yarım asra yaklaşan siyasi hayatı boyunca milletin takdiri ile geldiği tüm görevlerde faize dayalı ekonomik sistemle mücadele etmiş bir kardeşinizim.
Gelir adaletsizliğini bozan milyarlarca insanı kölesi haline getiren çarpık sisteme daima itiraz ettim.
Faize dayalı bir ekonomik sistemi meşru görmeyeceğimizi sık sık ifade ettim.
Rantiyenin sesi olan muhalefet bunda hep karşımıza dikildi.
Faizsiz ekonomiye olan özlemimizi şahsen bundan sonra da gür bir seda ile dinlendirmeye devam edeceğim " diyor
Sanki Demokrat parti ülkeyi idare ediyor ve böyle yüksek faiz politikası uyguluyor da kendisi de muhalefet partisi lideri olarak bu politikanın yanlış olduğunu yüksek sesle dile getiriyor.
Bu sözleri söyleyen 23 yıldır tek başına ülkeyi yöneten Ak parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.
123 milyar dolar borç ile devraldığı ülkemizi 520 milyar dolara borçlandıran.
Cumhuriyet tarihinde ilk kez ana paradan çok borç faizi ödeyen.
2023 yılında 600 milyar Tl, 2024 yılında 1.2 Trilyon TL faiz ödeyen.
2025 yılının ilk 4 ayında 684 milyar TL faiz ödeyen sayın Erdoğan ' a ait.
86 milyon nüfuslu Türkiye ' de bireysel kredi borcu bulunan vatandaşların sayısı 40 milyon 30 bin.
2025 Mayıs - Haziran verilerine göre Vatandaşların bankalar ve finans kuruluşlarına olan toplam borcu 4 trilyon 569 milyar TL ' ye ulaşmış durumda.
Ortalama kişi başına düşen borç miktarı ise 100 bin TL ' yı almış millet borcu borçla kapatiyor bu durumda nasıl alışveriş yapacak ve esnaf nasıl kazanacak.
Mustafa Polat / Haber Şanlıurfa
Yorumlar
Kalan Karakter: