AK Parti Üçe Değil Beşe Bölünüyor!

TAKİP ET

Bir dönem Başbakanlıkta çalışan haber-sanliurfa.com yazarı Çelikdönmez ; AK ,Parti'de neler Olabileceğini nesnel bir bakış açısıyla mevcut durumun resmini çekmeye çalıştı...

Bir dönem Başbakanlıkta çalışan haber-sanliurfa.com yazarı Çelikdönmez ; AK ,Parti'de neler Olabildiğini nesnel bir bakış açısıyla mevcut durumun resmini çekmeye çalıştı...

İşte O köşe yazısı...

AK Parti Üçe Değil Beşe Bölünüyor!

 Felaket tellallığı yapmak gibi bir niyetim yok.  Temennimi de yazmıyorum. Olabildiğince nesnel bir bakış açısıyla mevcut durumun resmini çekmeye çalışıyorum.

İnsan kendi tarihinin failidir.  Geleceğini de genellikle geçmişine göre şekillendirir.  O nedenle halk arasında “yedisinde neyse yetmişinde de odur” denilir.  Yaptıkları yapacaklarının teminatı kabul edilir.

Mehmet Akif’i okuyanlar bilir; “Tarih’i, ‘tekerrür’ diye tarif ediyorlar / Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?” dizeleriyle önemli bir uyarıda bulunur.

Yahya Kemal de “Kökü mazide olan atiyiz” diye boşuna demez.

Zaman Tünelinde Geçmişe Yolculuk

AK Parti’nin kurucuları ve partinin önde gelen isimlerinden bir bölümü, eski Fazilet Partisi'ne yakın ya da Fazilet Partisi kadrosundan isimlerden oluşuyordu.

Bu isimler, Fazilet Partisi kapatılınca merhum Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın talimatıyla kurulan Saadet Partisi'ne katılmadı.

Fazilet Partisi kapatılmadan önce AK Parti kurucularının ‘Yenilikçiler’ adı altında ‘Gelenekçiler’ diye nitelendirdikleri Erbakan Hocanın ekibine başkaldırmışlardı.

Hatta siyasi yasaklı olmasına rağmen Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül'e destek sağlamıştı.

Recai Kutan ile Abdullah Gül’ün genel başkanlık için yarıştığı kongrede yenilikçi kanat kaybetmiş, Recai Kutan yeniden genel başkan seçilmişti.

Yazının Devamı için tıklayın

 

ak parti Üçe değil beşe bölünüyor! ak parti bölünüyor mu Ömür Çelikdönmez